środa, 17 kwietnia 2013

Wegańskie cukinie faszerowane brązowym ryżem, pomidorami i kaparami

1 cukinia
1 szklanka brązowego ryżu
pół szklanki pomidorów z puszki
odrobina oliwy
garść kaparów
wyciśnięty ząbek czosnku
zioła prowansalskie
odrobina bazylii
szczypta tymianku
szczypta papryki ostrej i słodkiej /

cukinie kroimy wzdłuż na pół,
łyżeczką do herbaty wydrążamy jej środki,
 smarujemy pędzelkiem oliwą z każdej strony
 i wkładamy na 10 min do piekarnika na 180 stopni /

środki cukinii kroimy, dodajemy do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu
 wraz z pomidorami, kaparami czosnkiem, oliwą i przyprawami /

po 10 minutach kładziemy farsz na cukinie i pieczemy jeszcze 10-15 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz