Ciasto:
1 jajko
300g mąki pszennej
150g miękkiego masła
szczypta soli
Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 30 min.
Na ciasto:
świeży szpinak
suszone pomidory w oliwie
pieczarki
gęsty przecier pomidorowy
-dusimy szpinak na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku i odrobiną soli; kroimy suszone pomidory
- dusimy pieczarki ze szczyptą soli i na koniec świeżo zmielonym czarnym pieprzem
Z ciasta formujemy placek, kroimy w kwadraty, zawijamy brzegi każdego kawałka
Na każdy kawałek kładziemy szpinak, sypiemy suszonymi pomidorami
/ smarujemy przecierem pomidorowym i kładziemy pieczarki
Pieczemy 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Zajadamy się na ciepło lub zimno :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz