2 większe czerwone papryki 2 szklanki kaszy kuskus 1 małą kostka tofu 1 ugotowana marchewka 1 ugotowana pietruszka 1 średnia cebula świeża natka pietruszki 1 ząbek czosnku pieprz kolorowy odrobina oleju słonecznikowego
Papryki dzielimy na połówki, oczyszczamy z nasion. Smarujemy z obu stron olejem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na patelni. Przygotowujemy farsz: do gotowej kaszy kuskus dodajemy pokrojone w kostkę tofu, marchewkę i pietruszkę, natkę, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz oraz zeszkloną cebulkę. Mieszamy. Faszerujemy gorące papryki, wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 min. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz