sobota, 2 marca 2013

Pieczona papryka faszerowana kaszą kuskus z tofu i warzywami

2 większe czerwone papryki
2 szklanki kaszy kuskus
1 małą kostka tofu
1 ugotowana marchewka
1 ugotowana pietruszka
1 średnia cebula
świeża natka pietruszki
1 ząbek czosnku
pieprz kolorowy
odrobina oleju słonecznikowego

Papryki dzielimy na połówki, oczyszczamy z nasion. Smarujemy z obu stron olejem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na patelni. Przygotowujemy farsz: do gotowej kaszy kuskus dodajemy pokrojone w kostkę tofu, marchewkę i pietruszkę, natkę, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz oraz zeszkloną cebulkę. Mieszamy. Faszerujemy gorące papryki, wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz